Заглавие на темата: Български Фолклор и Традиции :: Японци ни подариха сайт, който представя музеите в България

Публикувано от Куцулан на 08-12-2008 15:59
#1

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и Такеши Комори - постоянен представител на JICA в България, подписаха сертификат за дарение в полза на България.

Дарението е информационен уебсайт, който представя музеите в България - http://www.jicabg.co....

С подписването на сертификата Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) дари на Министерството на културата правата за използване, управление и разработване на сайта, съдържащ подробна информация за музеите в България, който ще се използва за туристически пътеводител на чуждите туристи у нас.

Той ще съдържа полезна информация за музеите в българските градове на български, японски и английски език, като периодично ще се обновява.

Стефан Данаилов отбеляза, че с даряването на правата на този сайт информацията за българските музеи ще се популяризира в света чрез интернет и ще се използва от чуждите туристи, както и от българските граждани.

Министърът съобщи, че догодина ще се отбележат 50 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Япония и през годината ще има много културни събития.

Сред тях е посещение на президента Георги Първанов в Япония догодина, в рамките на което той ще открие в Токио изложба с тракийски съкровища.


източник: news.bg

Музеите могат да се видят по райони, по епоха и по име. Ако например се цъкне на епоха и после на етнография, ще се види списък на музеите с етнографски изложби. Аз мисля, че идеята е страхотна. Само не мога да си обясня защо японци го правят, а не българи. Както и да е - сайтът доста добра база данни за българиските музеи.

Публикувано от Мирилайлай на 09-12-2008 09:46
#2

Японците знаят да ценят хубавото, те също имат древна история и богат фолклор. Направили са едно полезно дело и за нас и за тях.