September 26 2021 18:59:07
Управление
· Начало
· Правила
· Новини
· Статии
· Форум
· Библиотека
· Връзки
· Фото галерия
· Красива България
· Търсене
· Връзка с нас
· Въпроси и Отговори
Последни статии
· Иван Марков (Иван...
· Поройчани (втора част)
· Шевици от югозападна...
· Поройчани
· Видението при Римската...
· Вълчи празници
· Хумористичният...
· Къде остава...
Случайна статия
Гергьовден - 6 май - (Народни обичаи)
Календар/Събития
<< Септември 2021 >>
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Няма събития.

Случайна снимка
Теми във Форума
Последни теми
· Текстове на народни...
· погребални песни
· Къпинчовци, цоглавци,...
· Митове, легенди за...
· СУРВА - древен...
Горещи теми
· мечкадарските песни [60]
· Здравейте... [59]
· Текстове на народни... [52]
· Събори - къде, кога [40]
· Носии от Тракия и... [34]
Последни коментари
във фотогалерия
за жалост не е, по скоро...
Кюстендил
Когато гледам такива...
красиво е.
Вече намерих рамките (...

в статии
Една статия с някои...
Интересното е, че почти...
На същия сайт за Видин...
Легенди и предания за...
Статия за Видовден -...
Кирилизатор
Екипът на сайта
RSS Емисии
Абонирайте се за нашите емисии

Последни новини
Последни статии
Последни теми
Последни интернет връзки


Правила
Правила за bulgarian-folklore.com ПРАВИЛА:


Този сайт предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и да общува с останалите потребители. Целта на този сайт е да събере хора с общи интереси, да се обменят полезни материали и да има ползотворни дискусии. За да няма анархия и за да се получи цивилизована и творческа атмосфера, хубаво е да се спазват следните правила. Неспазването им автоматично ви слага в черния списък на администраторите на сайта и след съответните предупреждения, ако все още се нарушавате правилата, следва забрана на съответните потребители да влизат в нашия сайт.

1. ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
 
Това е форум предназначен главно за българи и като такъв - моля, пишете на родния език. Има отделен форум за чужденци, където може да се пише на други езици (стига да има кой да отговори :).

Ясно е, че не всеки има инсталирана кирилица. В момента работим по въпроса да се сложи глобален кирилизатор за сайта. Докато това се осъществи, моля ползвайте панела 'Кирилизатор' долу вляво. С мишката можете да превключвате от латиница (OFF) на фонетична българска клавиатура (PHO) или БДС (BDS) клавиатура. Настройките на кирилизатора не се повлияват от настройките на вашата кирилица. Въведете желания текст и после го копирайте където искате. Знаем, че е малко неудобно, но се надяваме скоро да подобрим системата. Освен това безплатна кирилица може да си инсталирате от този сайт: http://injinera.narod.ru/na4alo.htm . Инсталацията и деинсталацията на тази кирилица са лесни, просто четете упътването и следвайте инструкциите в сайта.

2. Ако се копира информация от друг източник, задължително е да се дават препратки към оригиналния текст/информация/източник.

3. Не се разрешава явната и/или пряка реклама или антиреклама в постовете на потребителите, освен ако това не е свързано с информацията, която се публикува от съответния потребител. Няма проблем да сложите рекламна картинка в аватара си или в подписа ви да фигурира някой сайт, който бихте искали другите да видят. Но постове и теми от рода на 'сайт предлага тази и тази услуга...', или 'туристичека фирма провежда...', е желателно да не се публикуват. За тази цел си има вестници и платени рекламни услуги. Може би в бъдеще ще се направи форум, където потребителите ще могат да общуват помежду си специално с цел покупки и продажби.

4. Всякакъв вид простотии, заплахи, вулгарни думи и цинизми няма да се толерират и съответните мнения ще се трият, а потребителите ще получават предупреждение, или направо ще бъдат изтривани. Естествено, няма проблем да се използва жаргон - това може да придаде свежест на обстановката, стига да се използва учтиво.

5. Не се допускат политически, етични, философски и прочие възгледи, освен ако не са пряко свързани с темата или не се дават като адекватни примери.

6. Личните обиди и нападки изнервят обстановката и постовете ще се трият. Ако подобни неща станат чрез лични бележки, трябва само да се уведоми накой от администраторите и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им в бъдеще. Клевети също ще се трият.

7. Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели не е позволено - не забравяйте, че дори и в интернет няма пълна анонимност. Не се допускат публикации на произведения, рецензии и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа омраза и други). Не се допуска дискриминация на основата на възраст, пол, раса и вероизповедание.

8. Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за верността му. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или собствениците на сайта. Отбележете, че всяко мнение е предоставено тук доброволно и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. При цитати и изказване на чужди мисли и информация въобще, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (виж точка 2).

9. Мненията на потребителите тук трябва да са съобразени с тематиката на форума. Всяко мнение не на място може да бъде изтрито или преместено. Това ще бъде правено и с безсъдържателните мнения. Въздържайте се и от мнения, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстовe включващи реалистично описание на принудителен секс, изнасилване и секс с малолетни.

10. Недопустими са всякакви действия, затрудняващи другите потребители в ползването на сайта – прекалено много и големи картинки в мненията (които ненужно забавят сървъра), празни редове, повтарящи се безсъдаржателни изказвания и т.н. Картинките в подписите са забранени.

11. Не е препоръчително използването на едни и същи аватари и подписи, или използването на подобни никове/прякори, които визуално трудно се различават от други. В този случай този, който е пръв, обикновенно има право да се възползва от това и другият потребител ще бъде санкциониран. Не се допуска използването на две различни потребителски имена за един и същ човек – ако бъде установено такова нещо и двата потребителя ще бъдат изтрити. Не пишете едно и също на няколко места. Въздържайте се от цитати на друг език, освен български. Ако смятате, че нещо е толкова ценно – преведете го. Ако не можете - дайте връзка към оригиналната информация и помолете някой да го преведе.

12. Естествено е да има различия в мненията и възгледите на различните потребители. Подкрепете тезата си с доказателства и бъдете толерантни към опонентите си и останалите потребители. Не изкривявайте спора в обиди и т.н., и оставете четящите сами да вземат решение кой е прав и кой – крив. Аргументирайте се интелигентно и елегантно, и най-вече културно. Така и да не сте прав, поне ще направите добро впечатление. Простаците навсякъде са малко харесвани.

13. Ако се окаже, че дадена тема се е изчерпала и няма какво повече да се напише посъщество, то тя, по преценка на администраторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Естествено винаги може да се отключи, ако се появи нова, несподелена информация по нея. За това трябва само да се свържете с някой администратор.

14. Преди да отворите нова тема, помислете добре за заглавието и подзаглавието и задължително потърсете, дали вече няма подобна създадена. Много теми с еднаква тематика само създават хаос и за потребителите е трудно да се ориентират. Помислете внимателно къде да я сложите (в кой форум).

15. Ако има материали, носещи някакъв вид вреда на хората, те ще бъдат премахнати. Администраторите не могат да стоят 24 часа 7 дни в седмицата пред компютъра и де следят за недостойни прояви от всякакъв род. Хубаво е всеки потребител, който забележи явна нередност, да ни уведоми по e-mail, или с лична бележка.

16. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото зависи от админстраторите. Но тъй като всяка информация, публикувана в интернет, се счита за публично достояние, мислете добре преди да пишете.

17. Ако не сте съгласен с тези правила, спокойно може да си потърсите друг сайт и форум, или да изложите несъгласието си в e-mail, в който да обясните защо трябва да се направи изключение за вас или кое точно трябва да се промени. Всякакви предложения за промени в правилата са добре дошли и ще бъдат обсъдени, но моля да ги поствате в отделна тема във форума за предложения. Всякакви нередности и забележки може да изпращате нa администраторите и/или модераторите, без да се притеснявате, че ще ги обезпокоите особено. Все пак това им е работата (всички тук са доброволци, така че имайте търпение).


Всеки потребител е единственият отговорен за мненията си. Нека се вземе под внимание факта, че човек прави грешките, а не прякорът, под който той се е регистрирал тук. При евентуален юридичеки конфликт, всички мерки ще бъдат взимани срещу личността, която стои зад съответния ник/прякор.

Имайте предвид, че наказателна отговорност носи всяко лице над 14 години.

*******

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ(извадка)РАЗДЕЛ II


Обида и клевета


Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1882 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който окаже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.Чл. 147
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му препише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.
(2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.Чл. 148.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр 21 от 2000 г.) За обида:

1. нанесена публично;

2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;

3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;

4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,

наказанието е с глоба от три хиляди до десет хиляди лева и с обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е с глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.

(3) В случаите на ал. 1, т. 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146.


Чл. 148а.
(Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.; изм., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи устно, чрез печатни произведения или по друг начин данни, обстоятелства или твърдения за другиго, основаващи се на неправомерно придобита информация от архива на Министерството на вътрешните работи, се наказва с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

*******

Авторски права за bulgarian-folklore.com АВТОРСКИ ПРАВА И УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ОТ WWW.BULGARIAN-FOLKLORE.COM:


1. Всички материали/снимки/текстове, създадени от потребителите на този сайт, са собственост на техните автори и www.bulgarian-folklore.com. Всеки може да копира информация и материали от тук и да ги използва както намери за добре, като условието е да се постави активна интернет връзка към нас (www.bulgarian-folklore.com) и да се посочи автора.

2. Използването на информация, която ние сме взели от други източници, е възможно само с изричното разрешение на авторите/сайта на оригиналния материал и/или съгласуването с техните авторски права и условия.

3. За информация, публикувана от потребителите на www.bulgarian-folklore.com, за която не са спазени оригиналните авторски условия и права, собствениците на www.bulgarian-folklore.com не носят отговорност.


Превод с Гугъл
Вход
Потребителско име

ПаролаВсе още не сте потребител?
Натиснете тук да се регистрирате.

Забравили сте си паролата?
Поискайте си нова тук.
Поговорки
На чужд гръб и сто тояги са малко.
Чат
Трябва да влезете, за да публикувате съобщение.

12/03/2021 18:12
Добър ден . Търся една мечкадарска песен в която се пее за момче на име Мирчо който имал трима братя и бил много ящен " три паници каша изява д


03/03/2019 07:55
Честит 3ти март Одобрявам

04/01/2019 08:39
За много години. Да сте живи и здрави и много успехи. Здравей


06/03/2018 17:44
Здравей

28/05/2017 22:39
Smile

28/02/2017 09:42
Кво да ви кажа - вече 10 години сме тук Clap

30/10/2016 19:28
Здравейте,СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ-ЧЛЕНО - ВЕ НА ЛЮБИМИЯ МИ САЙТ,А И НЕГО- ВИ ГОСТИ! Обръщам се тук към всички вас с гореща молба- НАСОЧЕТЕ МЕ КЪМ БЪЛГАР


24/05/2016 16:35
Чести 24-ти май на всички членове на Любимия ми Сайт! Честит 24-ти май на неговите създатели и радетели той да е такъв и да съществу ва! Честит 24


27/09/2015 16:50
Здравейте! Бих искала да помоля за съдействие. Необходим ми е текстът на родопската песен "Дума са дума от стари люде", изпълнявана от трио "Р


10/06/2015 07:50
Здравейте, много моля за седействие. Спешно търся Българска песен, изпълняват я по сватбите. Която се изпълнява от мъж и до колкото разбрахГласувайте за нас в BGtop

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!Време: 0.04 секунди - 25 Търсения 30,112,243 уникални посещения


Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.