Заглавие на темата: Български Фолклор и Традиции :: Черната дама

Публикувано от kalata23 на 03-05-2011 16:57
#1

Преди да ви разкажа за нея, искам да знаете, че всичко което ще напиша по-долу е съвсем вярно и няма капка фантазия или хипербола.


Една вечер преди около 3-4г. с един приятел си седим пред къщата на баба ми в с. Тулово. Беше нощ, навсякъде тъмно, само мястото където бяхме седнали, а имено на тротоара пред къщата, беше светло, защото светеше лампата на вратата и една улична лампа в близост до къщата. Както си говорихме с моя приятел за необятния космос, за звездите, Бог и т.н. и двамата дочухме някакъв звук, сякаш жена с токчета или подкован кон минава се задава отдругия край на улицата. Тази улица минаваше над една река и ако някой е минавал пътя Стара Загора - Мъглиж, то няма начин да не я е виждал, защото тя пресича шосето.
Та, говорим си с моя приятел и в същото време се ослушваме за този звук. Все пак е почти полунощ, пълна тъмница, а някаква жена върви по тази улица. Естествено не е изключено жената по някаква си причина да се прибира у тях, това си и помислихме, но по звука разбрахме, че жената всъщност стигна средата на моста. И изведнъж когато стигна средата звукът изчезна а от моста прибяга някаква фигура, приличаща на куче.
Тогава не можахме да си го обясним, ослушахме се за някакви стъпки или нещо подобно, но нямаше нищо. Изчкахме още малко, отидохме на моста, но пак нямаше нищо.
И така доскоро винаги съм се чудил какво всъщност е било това нещо и какво се случи в действителност.
И май намерих отговор. Същият този приятел началото на тази година откри статията за вещицата имено в този сайт. Двете баби казват "Сякаш куче пребягва или гъска прехвръкне...", което ме кара да вярвам, че съм видял вещица.

За да можете да си представите ситуацията прикачвам 1-2 снимки на местността където се случи всичко.

http://img801.images...002815.jpg
http://img841.images...299547.jpg

Публикувано от Куцулан на 03-05-2011 20:36
#2

Hmm

Публикувано от MIshok на 24-12-2013 08:45
#3

Може би просто е било бяс. Вещиците нямат такива способности.